Hill & Diriki

Senaste inläggen

Av Anna - 21 mars 2018 18:54

Hej på er!

Nu har det hänt massor igen.
I helgen packade jag, Nina och hundarna in oss i bilen och åkte söder ut. Vi stannade i birsta och shoppade. Jag köpte ett nytt täcke (DUBBELTÄCKE, sååå stort och lyxigt) och en fin tröja.

Vi åkte vidare söderut. Till mamma och pappa. Väl där åt vi en jättegod middag och drack vin. Sen fortsatte vår resa till Hassela.
Där spelade Engmans kapell.
Vi hade en rolig kväll. Jag träffade ganska många gamla vänner och bekanta från olika håll. Grundskolan, Grönlunds osv. Så det var roligt.

På söndag vid lunch rullade vi hem igen.
Hade en lugn dag hemma.

Hos Sonjas Sadelmakeri har det varit full fart denna vecka. Jag har bland annat gjort hundskor, håller på att renovera ett par rep/lädertömmar, fixat en sadel mm.

I morgon ska vi åka iväg på äventyr. Vi ska på tömkörnings clinic med en duktig herre som jag just nu helt glömt bort vad han heter, black out.... Ja ja. Jag kommer väl på det sedan. Ska bli roligt I alla fall.


På fredagmorgon åker Nina hem till Danmark och jag stannar förmodligen I Görvik över helgen.
Jag och hundarna. Det blir skönt!

Min Hill <3

ANNONS
Av Anna - 13 mars 2018 20:32

Hej på er!
En vecka har gått nu igen.
Har haft en jättebra helg, en fin födelsedag med god tårta.

En bra måndag, men en ännu bättre tisdag.
Har fått väldigt mycket gjort idag. En helomstoppning, sytt på bossorna jag håller på att renovera och tvättat/färgat/putsat några sadlar. På lunchen åkte jag skidor med hundarna och när arbetsdagen var slut drog jag och Nina igång hög musik i verkstaden och dansade loss.
Skön dag.

ANNONS
Av Anna - 6 mars 2018 19:28

Idag har varit en sån där dag när en egentligen bara skulle vilja ligga i soffan och slöa hela dagen. Framför en film, med en mysig filt.

Men icke.
Jag har krånglat med en puta nästan hela dagen. En puta till lokselen. När jag krånglat klart med den var däckel-delen färdig. Så den har jag hunnit montera också.

I morgon ska jag sy ihop den nya bukgjorden jag gjort, sen har jag bara ett moment kvar innan hela lokselen är redo att åka hem igen.

såklart jag och båda hundarna får plats i lilla soffan.

Av Anna - 4 mars 2018 18:35

Tungt.
Jag och Nina bestämde oss för att gå en promenad, sisådär mitt på dagen idag.
Vi knatade och knatade. På vägen, in på en mindre väg som inte var plogad, så vi fick knata I skoterspåret.
Efter några km svängde skoterspåret åt fel håll och vi fick så lov att gå i det smala, smala skidspåret som gick åt rätt håll.
Eller ja... Gå beskrev inte det hela rättvist. Vi fick gå, krypa och kravla fram. För när man trampade fel sjönk man ned till låren. Så djup snö.
Säkert två km gick vi i det där smala skidspåret. Helt sjukt tungt mellan varven. För på vissa sträckor sjönk man varje steg. Och då fick man kravla fram...

Hill fick springa lös. Diddan hade dragsele och drog som en galning men blev trött efter några kilometer.. Så han fick springa lös lite då och då. Så duktiga båda två.

Det var dagens äventyr!

Hehe.... Sådär såg min tröja ur när vi kom hem.

Av Anna - 4 mars 2018 09:45

Hej på er!

Nu har jag och Nina bott i Görvik i en vecka. Vi har alltså praktik på Sonjas Sadelmakeri.

Veckan som gått har varit rolig, vi har fått göra en hel del. 
Jag har gjort några helomstoppningar på olika sadlar, lagat en hunddyna som sömmen släppt på, färgat slitna sadlar och börjat renovera en gammal loksele. Så, en massa roligheter med andra ord.

Hundarna är också med häruppe. De får följa med till verkstaden varje dag och har börjat komma in i det hela. De älskar att få vara med matte dygnen runt. Har även kunnat träna en hel del på att ha Didda lös. Görvik är en väldigt liten by, med långt mellan gårdarna och väldigt få människor i rörelse. Så jag vågar släppa Didda för att göra en inkallning, gå fot, leta saker osv. Jätteroligt tycker både jag och Didda.

Och Hillevill får springa lös mest hela tiden, förutom när vi går på stora vägen som går genom byn. I och för sig skulle han kunna gå lös där också, för antalet bilar vi mött under denna vecka kan jag räkna på mina två händer. Men ändå. Jag är rädd om min Hille.


Nej, nu ska jag njuta av min kopp med te och bara ta det lugnt. Återhämtning. I morgon är det verkstaden och 100% igen.


Ha det fint!

 

Hill i februari 2011

 

Didda i februari 2012

Av Anna - 5 februari 2018 18:47

Helgen, långhelgen, är över.
Har tagit det lugnt hela helgen. Träffat Sandra och Emil, ätit gomat med mamma och pappa och gått en massa korta promenader med hundarna.
Ja, korta promenader. För det har varit lite för kallt för hundarnas smak.
Avslutade helgen med att sälja Peugeoten, riktigt bra avslut måste jag säga.

Veckan som kommer är sista veckan på företagskursen. Så det blir tre dagars plugg nu och sen prov på fredag.

Vad jag ska göra i helgen vet jag inte än, men ska vara kvar i Tärnsjö i alla fall.
Ev någon dagstripp men inte mer än så.

Termometern I Mellanfjärden i morse.

Utsikten från Sandras hästars hage.

Diddan I ett snöigt mellanfjärden.

Av Anna - 31 januari 2018 14:01

Just nu ligger jag i sängen och vilar lite.
Har varit fullfart några dagar nu och det kommer fortsätta vara full fart fram till December känns det som.

Jag var hemma i norr helgen som var. Fullfart. Träffa kompisar, fira farmor, träffa fler kompisar och sen hem. Väl hemma i vardagen är det kurs i småföretagande som gäller. Huvudet proppas fullt med information från Almi, skatteverket, jurist, företagare, banker, försäkringsbolag osv osv. Jag får så mycket tankar och idéer som jag kan applicera på mitt eget företag. I och med det börjar en tänka framåt. Mindre än ett år kvar av skolan, sen är det dags att stå på egna ben igen. Hur ska det gå?

Ska jag skaffa ett deltidsarbete? Ska jag satsa 110% I företaget? Lokaler? Målgrupp när det kommer till kunder? Ta lån för att kunna investera allt som behövs till ett Sadelmakeri? Jobba och köpa in det som behövs eftersom?

Ja. Frågorna blir bara fler och fler ju mer man tänker på det.Hursomhelst.
I morgon bär det förhoppningsvis av hem till norr igen.
Det ska tydligen snöa massor så skolor har valt att hålla stängt i morgon osv... Så vi får se om det är någon idé att ens åka.
Annars får jag åka på fredag, måste upp till tandläkaren på lördag...

Praktiken närmar sig med stormsteg.
Jag längtar fast ändå inte...

Av Anna - 15 januari 2018 20:20

Tack mormor, morfar, pappa och mamma <3
Ni är bäst!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se